Expeditie ontdekkend leiderschap - reactie van Aafke

Reactie van Aafke

Een mooi persoonlijk verhaal dat jullie op papier hebben gezet.

Leiderschap heeft niet alles te maken met het hebben van kwaliteiten maar vooral ook met het toegeven van je niet-kwaliteiten. Met het eerst leren staan, dan leren lopen, leren rennen, leren springen en uiteindelijk leren vliegen als een Vuurvogel. Je hebt er moed, doorzetting, kracht, vertrouwen en af en toe een duwtje in je rug voor nodig (maar niet te hard want dan maakt de schommel zo'n vervelend schokkende beweging en kun je niet meer zien wat er om je heen gebeurt) maar bovenal met plezier schommelen en genieten van elke swing die je maakt!

Weet je wat ik het mooie vind van dit boek? Al staat het er nergens letterlijk, maar ik lees het er in ieder geval wel tussendoor: dat iedereen een instrument kan leren spelen, maar er zijn er maar een paar met het talent om een André Rieu, Vanessa Mae of Herman van Veen te worden. Dat kan ook niet anders, er zouden te weinig podia of pistes zijn om iedereen een plek te geven. Maar André Rieu heeft mensen nodig om zijn muziek aan te kleden, zijn podia te bouwen en zijn violen te vervoeren. Alleen als die mensen hun werk met plezier doen en de André Rieu zijn in hun eigen vakgebied kan de hele tour een succes zijn.

Marcel heeft een talent voor deze manier van leiderschap en kan dat tot uitvoering brengen omdat hij alle mensen waar hij mee werkt hun eigen André Rieu versie laat zijn/worden. Maar dat Marcel in de basis van hemzelf iets heeft zitten waardoor hij nét dat vingerspitzen gevoel heeft voor dít werk, dat is een wezenlijk onderdeel van zijn leven. Dus eigenlijk is het een expeditie naar het beste uit jezelf naar boven halen, je talenten ontdekken, daar meer van doen en het delen met anderen. Precies dezelfde expeditie als die hij heeft afgelegd in zijn vakgebied hebben de leraren in hun vakgebied afgelegd en kan een bakker, arts, muzikant, accountant etc afleggen in zijn vakgebied.

Een simpel kunstje maar niet eenvoudig 😊

Heb genoten van deze expeditie en ben benieuwd wat jullie meenemen en uit de rugzak halen op de volgende vlucht!

Inspirerend boek!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Expeditie ontdekkend leiderschap - reactie van Aafke

Boek*Goud

Expeditie ontdekkend leiderschap - reactie van Aafke

Retraite

Reactie van een insider op Expeditie ontdekkend leiderschap

Met trots delen we de eerste reactie