Reactie van een insider op Expeditie ontdekkend leiderschap

Toon Beekmans, één van de voormalige bouwmanagers op bbs de Vuurvogel en één van de personen die in het boek aan het woord komt, stuurde ons de volgende reactie die we je niet willen onthouden.

"Direct nadat ik het boek ontving tijdens de boekpresentatie heb de eerste vierenzestig bladzijden met veel herkenning gelezen. De resterende tweeënnegentig bladzijden heb ik daarna, lekker onder een parasol op een ligbedje ergens op een Grieks eiland, óók met veel plezier gelezen. Het verhaal van Marcel is voor mij, als oud-medewerker van de school, heel herkenbaar. De manier waarop Wim het heeft opgeschreven zorgt ervoor dat het boek 'makkelijk leest'.

De reacties van Loes en Ester, allebei lerares aan de school, zijn heel waardevol. Zij hebben namelijk eerst op een andere school gewerkt en beschrijven mooi het verschil dat zij in het leiding geven van Marcel ervaren.

Het hoofdstuk over het College van Bestuur vind ik dapper beschreven. De ervaringen, de beleving en de innerlijke strijd van Marcel komen daar goed naar voren. Het was voor iedereen op De Vuurvogel een moeilijke tijd om als “zwakke” school de resultaten weer op het gewenste peil te krijgen. Ik kan me nog een bijeenkomst met de inspecteur, de bestuurder en het managementteam herinneren, waarin de inspecteur vertrouwen in Marcel en het team uitsprak. De bestuurder heeft in zijn presentatie aan het team duidelijk gemaakt dat wij (het hele team) het verschil konden maken. Het team hééft inderdaad het verschil gemaakt: de resultaten werden weer voldoende, al was het voor het team pijnlijk te merken dat de aandacht van de bestuurder inmiddels bij andere prioriteiten lag.

Gelukkig komt dan het hoofdstuk “De droom” en daar word ik helemaal blij van, want: moeilijker hoeft het niet te zijn in onderwijsland."


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Boek*Goud

Expeditie ontdekkend leiderschap - reactie van Aafke

Retraite

Reactie van een insider op Expeditie ontdekkend leiderschap

Met trots delen we de eerste reactie