En de titel is...

13 September was een cruciale datum. We hadden met de uitgever afgesproken dat op die dag het manuscript, voorzien van illustraties binnen zou zijn. Tegelijk zouden we de illustraties ook nog afzonderlijk opsturen, evenals onze foto's en de afbeelding voor op de kaft.

Gelukkig was het correctiewerk gedaan, tot wel zes keer toe, en is het op 9 september gelukt alles keurig digitaal op te sturen naar Boekscout. Een dag later kregen we het verzoek de illustraties in een hogere resolutie aan te leveren zodat ze ook van goed kwaliteit zouden zijn in het boek. Het was dan ook een geluk bij een ongeluk dat Marcel en ik diezelfde dag toch al gepland hadden om het promotieplan door te nemen. Dus heeft Marcel alle illustraties opnieuw gescand, zo nodig nog bewerkt en vervolgens zijn ze verzonden.

Na het weekend kregen we bericht dat alles in goede orde was ontvangen en dat het opmaken van het boek nu kan beginnen. Dat wordt dus wachten op de correctieproef.

Maar het betekent ook dat we de titel bekend kunnen maken. Tja, een titel, dat is ook zo wat.

Op enig moment in het project zijn we gaan nadenken over een titel en vonden dat het iets opvallends, iets ludieks mocht zijn. Dan passeren dus titels als: Wat moeten Eskimo's met een koelkast? Waarom heeft een kameel twee bulten? of Denk niet aan een paarse krokodil. De werktitel werd: Vuurvogels zoeken de eindeloze lucht.

Houd hem in gedachten, want op een of andere manier heeft hij met ons boek te maken!

We hebben uiteindelijk wel een stuk of tien titels de revue laten passeren. Vooral na weer een boeiend verhaal van Marcel zeiden we dan: Ja, dit is ook een mooie titel. Om tegelijk intuïtief te weten dat het die niet zou worden. Maar we noteerden ze allemaal op de kaftpagina. Je kon nooit weten. We kozen een titel uit en stuurden het manuscript daarmee naar Boekscout. In hun beoordeling van ons verhaal reageerden ze ook op de titel: die zou wel kunnen, maar zou ook bepaalde associaties kunnen oproepen waarvan wij ons zouden kunnen afvragen of we die bedoeling ook hadden. Nou, ik kan je vertellen: vanaf dat moment gebeurt er zoiets als bij: denk niet aan een roze olifant. of paarse krokodil natuurlijk. En hoe harder je denkt ...

Bij de vijfde correctieronde plopte er een idee op na het lezen van één enkele passage en toen stond er ineens de titel. Natuurlijk overleg je dan samen en toen ook Marcel reageerde met: "Dat is hem" was het besluit genomen.

Trots als een pauw (nee, het is niet de titel) mogen we bekendmaken dat de titel is geworden:

EXPEDITIE ONTDEKKEND LEIDERSCHAP

Als alles verder goed verloopt, vanaf 8 oktober te bestellen bij Boekscout.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Boek*Goud

Expeditie ontdekkend leiderschap - reactie van Aafke

Retraite

Reactie van een insider op Expeditie ontdekkend leiderschap

Met trots delen we de eerste reactie