Inwerkfase bij Boekscout

Na het verlossende telefoontje ontvangen we een mail met daarin een link voor een eigen auteursaccount.

Na het opgeven van de gebruikelijke persoonlijke gegevens is het account actief en kan het werk beginnen.

Het account staat bomvol met informatie over het uitgeefproces zoals dat bij Boekscout wordt gevolgd.

Ook zijn er tal van artikelen te vinden over hoe je met leestekens omgaat, wat je wel en niet kunt citeren en onder welke regeltjes dat kan, over schrijfstijl en het gebruik van verleden en tegenwoordige tijd en nog veel meer.

Zowel de website als het account staan zo vol met informatie dat je bijna zou besluiten niet te gaan schrijven als je nog zou moeten beginnen. Maar gelukkig hebben wij ons manuscript al heel ver klaar, tot en met de tekst die op de achterkaft kan en biografieën van Marcel en mij.

Nadat we kennis hebben genomen van al die informatie volgt een week na het verlossende telefoontje nog een lezing via het internet waarin uitgelegd wordt hoe Boekscout tewerk gaat. Wat je moet weten over auteursrecht, eigenaarschap, royalty's, het verschil tussen boeken drukken en printen, de marketing van je boek et cetera. Kortom, in een uur tijd worden we ingewijd in de uitgeverswereld.

Als we, zelfs na deze overweldigende hoeveelheid informatie, nog steeds volharden in onze wens ons boek uit te geven, dan ontvangen we opnieuw een mail. Die mail bevat het contract met een voorlopige datum waarop het manuscript moet worden aangeleverd: 2 augustus, dat moet haalbaar zijn. De rest van de planning zal later volgen, nadat het contract is getekend. Wat ons betreft geen probleem, dachten we.

Ondertussen kan ik al aan de slag met enkele verbeteringen van het gebruik van aanhalingstekens en de opmaak van de literatuurlijst. Marcel en ik beginnen met het verzamelen van e-mailadressen van bekenden die bereid zijn een eenmalige promotiemail te ontvangen.

De extra informatie op ons account zal onder andere de beoordeling over ons boek bevatten zoals die tijdens het verlossende telefoontje is voorgelezen. Daarover volgende keer meer.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Boek*Goud

Expeditie ontdekkend leiderschap - reactie van Aafke

Retraite

Reactie van een insider op Expeditie ontdekkend leiderschap

Met trots delen we de eerste reactie